Jdi na obsah Jdi na menu
 


Asgardi

10. 2. 2008
  • ObrazekAsgardi jsou jednou z nejstarších a nejvyspělejších ras ve vesmíru. Pocházejí z Galaxie Ida, jejich domovská planeta je Othala a později se jí stala Orilla.

 

  • Patřili do starodávné Aliance Čtyř ras, kde spolu s Antiky, Noxy a Furlingy bojovaly proti Goaldúm. Po rozpadu této aliance sepsali Asgardi spolu s Goaldy smlouvu o Chráněných planetách, ta zakazovala Goaldům útočit na planety které jsou v ní zařazeny.

 

  • Navzdory jejich malé postavě, se jejich velikost projevuje v jejich intelektu a v technologiích které vyvinuly. Všechny technologie a jejich intelektuální schopnosti je však přivedli do slepé uličky v bitvách s uměle vytvořenými Replikátory. Asgardi vyčerpali všechny alternativy a tak se spolehli na Zemi, aby jim pomohla porazit jejich nepřítele. Za to ji přidaly na seznam chráněných planet.

 Obrazek

  • Asgardi se o Zemi dlouhou dobu informovali. Brali na sebe role severských bohů a to i na mnoha světech které ochraňovaly, včetně Cimmerie (chráněná Thorovým kladivem) a K'Taou (progresivní svět, který hluboce vyznává severské náboženství).

 

  • Po fyziologické stránce, jsou Asgardi asi 1 metr vysocí, mají šedivou kůži, malé vyzáblé končetiny, velké hlavy a velké černé oči. Už po tisíce let nejsou schopní miózy (sexuální reprodukce). A tak přešli k mitóze (klonováni), když jejich tělo doslouží, jejich mysl je přesunuta do nového těla které je kopií starého těla. Avšak klonováním začalo docházet k degeneraci klonů, proto podnikli drastické kroky k přežití svého druhu, včetně únosu lidí ze Země, aby mohli studovat lidský vývoj. Ale to se jim nepovedlo a pomalu začaly vymírat až se nakonec kvúli rozpadu bunečné struktury se sebeobětovaly.

 

  • Teď všichi Asgardi, jejich intelekt a technologické plány, jsou nahrány v jediné konzoli která je umístěná na palubě Taurijské loďi Deadalus. Lod je vybavená nejnovějšímy zbraněmy, štíty a hypermotory.

  

Obrazek